Noul sezon al Ligii a III-a începe în 29 august

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a hotărât ca sezonul 2014 – 2015 al Ligii a III-a de fotbal să înceapă în data de 29 august, eşalonul al treilea urmând să fie alcătuit din şase serii a câte 14 echipe. S-a aprobat, de asemenea, ca echipele participante în sezonul competiţional 2014 – 2015 să aibă în componenţă pe toată durata meciului câte trei jucători sub 21 de ani, iar în ediţia 2015 – 2016, câte trei jucători sub 19 ani.

În cadrul aceleaşi şedinţe, au fost omologate rezultatele jocurilor de baraj, fiind aprobate echipele câştigătoare, care urmează să promoveze în Liga a III-a. Comitetul Executiv a amânat stabilirea sistemului competiţional pentru Campionatul Naţional de juniori republicani, ediţia 2014 – 2015, dar a aprobat eliminarea taxelor pentru copii şi juniori A şi B în ediţia 2014 – 2015. Totodată, s-a hotărât ca etapele din noul sezon să se desfăşoare în zilele de sâmbătă.
În ceea ce priveşte Cupa României, s-a stabilit ca echipele din eşaloanele inferioare să dispute jocurile pe teren propriu.
FC Zalău a început pregătirea pentru noul sezon în urmă cu două săptămâni, iar până acum a susţinut două meciuri de verificare în care a învins cu 2 – 0 Unirea Dej şi a pierdut cu scorul de 0 – 6 în faţa formaţiei FCM Baia Mare.
În sezonul trecut, formaţia pregătită de Călin Pop şi Cristian Oros a încheiat campionatul pe penultima poziţie în Seria a V-a.

Leave a Comment